Writter


Zaa | not yet twenty | potato awkward
you can contact me directly at:

leezara.zatyra@gmail.com


"life too short to be sad. so enjoy it :D"

w=ho2




CBOX




ARCHIEVE

CREDIT

© 2014 - Skins by Mayra. Cute icon from Pixel and other from wana.
December 27, 2016 - {13 Alien}
{D3} Food Hunting!

assalamualaikum,

yang ni paling susah sebab aku ni kuat makan &&&&&& makanan susah nak mengecewakan aku ._. so aku shortlistkan kat sini. mostly around Kota Bharu and also Kuantan.


  • Kula Cakes

yang nilaaaaaah buat aku selalu rindu kat kuantan. Kula cakes ni adik beradik je dengan Lila Wadi. Lila Wadi more to heavy food and usually open at night but Kula Cakes more like lepak lepak style. kedai dia kecik je berhadapan dengan taman bandar. kalau nak naik rapid, kau rembat je bas num berapa pun sebab semua route lalu kat sini. kat sebelah kedai, dia sediakan space untuk lepak, makan, and of course selfie!







all the pictures are from google

signature menu diorang mango cheese cake macam dalam gambar last tu and also pandan cooler yang masha allah sedap sangat. my all time favorite mango cheese cake and also oreo cheese cake. oreo cheese cake ni kekadang je ada, so kalau ngam time datang tu ada memang kena beli terus sebabnya dia cepat habis. 

  • PK corner
PK corner, Kota Bharu. berhadapan dengan Cimb Bank. jalan nak pi HrpzII. sorry this time takde pic bila aku gi aku membaham terus tak dan nak snap dah hahahahaha. bagi aku yang taste bud still orang kuantan, memang payah ah nak cari makanan kena kat tekak but this kedai makanan dia memang sedap kaww. nasi goreng kampung dia boleh tahan lah pedas and signature menu diorang chicken chop. hok ni toksah nok ngoyak ah, memang sedap sengoti XD ayam dia besar and the black paper gravy dia pun sedap. range harga chicken chop dalam Rm 10/9 jugak lah.



  • zaeman nasi kukus



hok ni legend punya! pusinglah serata kb ni, yang ni jugaklah paling best. ayam dia perfectly marinated dengan besarnya lagi. kuah kari dia memang perggg bau dia melekat haaaa kat tangan. sebungkus dalm RM 5 camtu je. aku dapat makan nasi ni, memang kenyang dia rasa macam nak landing tidur dalam kekeyangan. zaeman ni ada banyak francais dia, but yang biasa aku gi kat tesco tu satu, dengan kat area masjid muhamadi.

so ni je top 3 favourite place untuk menghabiskan duit dengan makanan. yang lain bayaknya tempat yang sangat common macam black canyon, boat noodle and also sushi king. 

this is zaa,
signing off 




       
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       


Blogger SyaaFirza said...

dah pernah pergi kula cakes memang sedap sangat mango cakes dia :)

 
Blogger faten.banana said...

oh my saya kelantanese noob ~~ kb dah macam kawasan jajahan kau lol

 
Blogger zaatira zainuddin said...

Bila type mango cheese cake dah terasa dalam mulut ._.

 
Blogger zaatira zainuddin said...

Alaaa kedai area rumah bolehlah :')

 
Blogger Eyqa Zq said...

Sushi King is my fave also! Emm, craving. haha.

 
Blogger Norafifah Roshman said...

Ya Allah, cantiknya tempat!!! hehehehe jeles pulak. sy masih ada banyak paper untuk finals :( hahaha

 
Blogger Nurul Afifah said...

kula cakes tu nampak like cool gila and mango cheese cake? omg. nasi tu serius rm5? ok boleh consider pindah sana terus boleh takk.

btw, r u the zaatira zainuddin following me? sbb tak keluar link blog so like rasa berlasah dan trying to google out names and oo, okayy.

 
Blogger zaatira zainuddin said...

Kaaaaannn. Tapinya saya masuk kat situ bukan sebab sushi tapi sebab bento dia yg sedap gilaaaa dgn green tea 😂

 
Blogger zaatira zainuddin said...

Goodluck!

 
Blogger zaatira zainuddin said...

Kelantan semua murah bab2 makanan ^^

Yeup, saya zaatira hahahaha XD

 
Blogger Lya Amie said...

semua tak pernah try T_T lookin' good tho

 
Blogger Fhatin Amelia said...

cantikkla kula cakes tuuuuu
http://mellyacrayola.blogspot.my/

 
Blogger Nurul Rasya said...

Hipster sanat kedai Kula Cakes tu

 

Post a Comment