Writter


Zaa | not yet twenty | potato awkward
you can contact me directly at:

leezara.zatyra@gmail.com


"life too short to be sad. so enjoy it :D"

w=ho2




CBOX




ARCHIEVE

CREDIT

© 2014 - Skins by Mayra. Cute icon from Pixel and other from wana.
October 26, 2016 - {2 Alien}
Rant 3.0

Assalamulaikum ppl,

Finally, baru nak update blog. So now aku dah officially habis sem 3. No more ctu, no more elc *yg ni aku paling rindu. Idk somehow aku rasa enjoy bila kelas language* and the best part no more HBU aka jpam. Ngee aku dah give up nk hafal kawad bomba pe semua tu.

Bila sem 4 kau dh kena decide which path you want to go, i mean in my situation you need to choose physics or biology. Tbh, i still love biology. Bila dapat explain well kat org buat aku seronok gila bercerita but somehow aku bukan jenis membaca. Bila kau pick biology kau kena membaca. Kena hafal. Tu memang out.

So i started to fall in love with physics. Sem 1 mmg out habis sampai menangis kat bas dpn org ckp aku fail. Aku org yg kena repeat phy *drama* turns out ok je. Hahahahaha. Sem 2 aku start enjoy it. Lagi complicated soalan tu lagi aku pun excited nak jawab. Sem 3, i fall in love with it! Tak semua aku terer dlm phy ni. Masuk yg hand rules tu aku menyumpah hahahahaha.

Masa budak kelas aku ni buat namelist utk sem4 ritu mmg phy kosong. Takde org. Ramai pergi bio. Aku pun macam nak tulis ke tak ni. Lepas 4 hari jgak duk temenung pikir sampai depan pc nak isi pre subject register pun temenung lagi. Aku pun macam ah lantak ah. Tawakal. Aku tekan phy. Aku first name yg kat phy tu.

Lepas dh print pre sub register. Hantar utk cop. Baru teringat. Aku pernah buat ujian personaliti. Masa sem 1. Dulu berkobar kobar nak bio *heh* result aku tak tunjuk aku ke bio but turn to civil. Aku masa tu mcm CIVIL?! PHYSICS KOT MEMANG BOLEH BUAT AKU MATI *makan ayat sendiri. Aku ambik phy sem depan*

Aku pikir2 jgak. Kalau aku go phy ni apa aku nk sambung masa degree nanti? Dlu dlm kepala otak marine biologist je kot. Ada lagi 2 tahun utk aku menung lagi nk ambik apa masa degree. Ni pun satu problem. It should be tahun depan dah jadi final year aku but UiTM change takwim. Aku akan dpt cuti 4 bulan something utk samakan dengan degree student. So aku grad 2018. 3 bulan no elaun. Nanges aku.

And for now, aku tengah cuti. Banyak projek yg terbengkalan dulu aku sambung balik like HABISKAN NOVEL YANG DULU BELI AND THE NEW ONE AKU BELI KAT KB, SIAPKAN PENCIL CASE and BELAJAR MEMASAK. Almost forgot, aku tengah working on one short story and still aku tak ckp kat sesiapa lagi inc fatin *heh* pastu nak re-edit three sixty and also this blog. Naik pinar mata tgk coding bersepah T-T

P/s check this story hues of promise by fatin. Serius best and dia ade 2 part. The first one already publish it on wattpad and another one idk when she want to post it. Lagi satu aku baru tahu yg wattpad only allow non-register members read half of the page. So if you want to read fully just sign in now. Aku punya acc link dgn gmail. Senang dan mudah. Hehehe. Enjoy!

Signing off
Zaa

*SOTW*
여우비(rhythm ver) - 이서

Blogger faten.banana said...

at laaaaaaaaaaaaaast ada update ;') takpe inn shaa allah sis mampu bawak physics XD amik civil nanti buat rumah untuk aku lol


p/s: aku je ke yang rasa kau update blog sekali je setiap sem ;'DD

 
Blogger zaatira zainuddin said...

Aku update blog awal sem pastu hujung sem XD

 

Post a Comment