Writter


Zaa | not yet twenty | potato awkward
you can contact me directly at:

leezara.zatyra@gmail.com


"life too short to be sad. so enjoy it :D"

w=ho2




CBOX




ARCHIEVE

CREDIT

© 2014 - Skins by Mayra. Cute icon from Pixel and other from wana.
October 13, 2015 - {1 Alien}
thinking

assalamualaikum people.

okei first of all, aku tatau kenapa aku nak tulis benda ni kat sini. random kut. bila tertrowback dengan fizah, my exbedmate pasal zaman sekolah dulu mestilah macam macam perasan keluar. malu, sedih, lawak semua ah ada. bagi aku more like malu lah. bertapa aku rasa macam "eh apesal bodoh sangat aku ni dulu?" haa gitu.

t-shirt

i'm not kind of alim. baju pun tak sempurna ikut syarat lagi. aku ingat lagi masa aku baru sampai shaks nak pi dm je pun time tu. aku pakai baju tshirt baisa. hitam. sarung cardigan sbb lengan pendek pastu seluar trek. aku lalu je depan akak sorang ni dia tarik aku.

pergi tukar baju awak sekarang

dulu aku rasa macam eh apesal kepoh sangat akak ni /padahal dia head girl aspuri kut *facepalm/. aku pun heret lah perut lapar ni pi naik bilik. tukar baju faberet aku yang satu satunya aku tak suka sebab labuh sangat *time tu ah. sekarang jadi kesayangan*

tu baru sikit, malam tu ade roll call. dia mention pulak pasal kes tadi. ya allah tak yah cakap ah aku nak sumbat kepala dalam tanah je rasa. akak tu tak tahu nama aku sebab aku ni freshman time tu tapi malu ah sebab aku tahu dia tegur pasal aku.

balik dari asrama aku kerah mak aku cari baju lengan panjang yang labuh dengan baju lengan pendek tapi saiz besar bukan saiz baby yang selalu aku pilih. mula2 tu  en aku rse macam hishhhh hodoh ah labuh labuh ni and bla bla bla lama lama aku dah tak kesah and now kalau aku beli baju pun aku akan pick yg lengan dia extra long sebab aku suka tarik hujung lengan sampai tak nampak tangan.

 tudung

masa aku memula masuk tu kan aku punya nak terlopong tu macam boleh muat kapal laut.hahahahahahaha tipu. camni aku tengok en rata rata classmate aku kat sana tudung agak labuh ah emm paling senag tudung sekolah saiz m. dia bukan mcm telekung, dia labuh depan belakang ha camtu. tudung pendek sikit je boleh bilang pakai jari. aku ni yang memang anti dengan tudung ghaye gitu dah mula ah pikir memacam like,

takkan aku kena pakai tudung macam tu. hishhhhh

first prep malam aku, aku kena pakai tudung hitam yang beli kat koop tu. ya allah labuh dia *masa tu lah aku rasa nak ambik gunting kerat kerat je tudung tu. haa kolot gila aku ni dulu. lama lama aku dah tak kesah pun tudung tu labuh mana sebab aku selesa. sampaikan aku rse tudung aku pakai zaman sekolah tu standard saiz. bila aku pi sekolah lama aku en orang cakap aku pakai tudung labuh padahal aku rse aku pakai biase biase je.

petang jumaat hari usrah untuk girls. adalah seolah senior ni cerita pasal style tudung bawal. serius masa tu aku pun tatau. hahahahah. satu, style pasar pasar. ala kau pakai bawal pastu campak hujung kiri kanan atas bahu. second one style butterfly. yang ni aku dalam hati cakap,

style mak mak je

ala dia macam style pasar jugak tapi instead of kau campak yang hujung, yang ni kau ambek tengah dia, selempangkan. so dia cover our ches perfectly. dulu emang aku tak reti weih. aku siap mintak budak junior buatkan untuk aku. aku dulu mana nak ambik port sangat pun style selempang ni aku tau buat style pasar haa. hahahahahahaha.

until now, aku more prefer butterfly style. kalau rse macam pendek aku bukak layer dia so dia akan nampak labuh gitu.

ada banyak lagi selama 2 tahun aku 'dibasuh' kat sekolah baru tu. memang mulanya aku tak boleh terima sampaikan aku cop tu sekolah SMA kut. bila aku dah jejak zaman u ni baru tahu apa yang diajar kat sana dulu adalah untuk preparation untuk sekarang. tak de ah nanti kau kena culture shock bila tgk zaman u.

so, untuk my junior yang kenal siapa aku or adik adik yang terdampar kat sini ingatlah, zaman sekolah datang sekali. enjoy it. serap segala nasihat, ilmu yang dicurahkan oleh cikgu sebab korang tak akan merasa zaman tu bila jejak zaman u. kawan kawan sekolah beza dengan kawan kawan u. lagi lagi budak asrama macam aku. ingat senang ke nak cari roomate yang betul betul ngam satu timezone dengan kita? hell no ah.

so please, cherish what u have now sebab kita tak tahu masa akan datang macam mana. for PT3 candidates, allah yuftah alaikum, gudluck in exam termasuk dengan adik aku. kalau korang ada rezeki, result cun, apply sekolah asrama. tak rugi pun sebab korang masuk nanti as senior jugak. pengalam 2 tahun duduk asrama sangat best. tak tipu.

and for spm candidates, allah yuftah alaikum too for u gaisss. ingat buat leklok spm tu. lepas habis spm korang nak ttido tak ingat dunia tak ada orang nak marah dah sebab korang ada lebih kurang half a year jugak untuk mereput kat rumah tu. korang bijak pi ambik preparation class for muet. buat lesen ke, keje ke untuk duit poket time cuti cuti ni takpun kau masuk #princessintraining macam aku. hahahahahahahaha princess ah sangat - -"

aku kena kerah turun dapur. masak. kena basuh dengan mak pasal u.

kau ni muka tu jagalah, anak dara kan. behave more proper sikit boleh tak? makan tu selera anak dara sikit bukan selera orang 3 hari tak makan.

haaa lebih kurang macam tu lah. apa apa pun, young comes once in the lifetime so enjoy it.



ppyong
zaa 
 
 
 

Blogger faten.banana said...

mak kau rock as ever ! XD

 

Post a Comment