September 17, 2018

update. finally


cr: weheartit
assalamualaikum,

i'm back peps setelah sekian lama. macam biasa blog ni akan diupdate sekali satu semester. most of the time banyak luah lepas kat twitter sampaikan lupa ada blog yang boleh rant panjang lebar.

quick update!

i'm already in 2nd semester of my degree. let me tell you, degree are not easy peasy. macam macam kena hadap telan luah. belum campur lagi dengan nak adapt new environment. style degree dengan diploma saaaaaaaaaaaaaaangat beza. kat sini kena pandai survive sendiri. tak boleh kalau duduk sesorang tak civilize dengan orang lain sebab mostly (for my course) banyak work in a team. kalau diri tu jenis nak menang ikut kepala sendiri, please change that. you also need friends to support you. sumpah la aku kat sini dah menangis air mata darah. penat struggle belajar lagi pastu datang pulak anasir luar. tambah lagi beban atas kepala sampai satu tahap kalau dapat tidur tu tamau bangun terus.

tahun ni saja dah 3 orang dalam circle terdekat aku out from market! kahwin dalam erti kata lain. the first one, my old best friend from my childhood. kahwin dah lama kot sebab masa raya jumpa dia bawak anak sorang :') another two baru je lagi. seronok je tengok orang lain bukak new chapter dalm life memasing. lain orang lain chapters yang diorg bukak. yang aku ni still kabur masa depan sendiri. habis degree 4 tahun ni betul ke aku kerja dalam bidang aku belajar?

p/s aku convo hujung bulan 10 ni /yeaaay/ #nakjugakkasitahu

No comments:

Post a Comment

Theme by Wanaseoby