Writter


Zaa | not yet twenty | potato awkward
you can contact me directly at:

leezara.zatyra@gmail.com


"life too short to be sad. so enjoy it :D"

w=ho2




CBOX




ARCHIEVE

CREDIT

© 2014 - Skins by Mayra. Cute icon from Pixel and other from wana.
January 08, 2016 - {3 Alien}
9teen



assalamualaikum,

080116, my first blog entry for this yeah *yea T^T* sejujurnya aku terlalu busy. aku tak pegang laptop agak lama ah jugak. bersimpan dalam luggage sbb ritu angkut balik kuantan. so this is my mukadimah. scratch it.


9TEEN 

life as student become harder. "LIFE BUDAK DIPLOMA PALING HEAVEN". those are lies. part two aku sangatlah hectic. tests, quizs, assignments, and lab reports. sampakain waktu lunch pun ada kelas. timetable kelas aku paling hectic sebab sampai malam. so kami, ubah anjak sampai waktu lunch hour. mmg idok le nak duduk kolej sampai pukul 9 malam. kolej dan asrama ASDFGHJKL JAUH. kena naik bas or anything public transport kalau nak balik. 

beside of my student life, 
banyak benda starting to change in my life. first thing. my mum. okeeeuuu tbh, aku mmg tak rapat dengan my mum because she always over react with small things. macam aku jgak. hahahaha. thats why aku jenis daddy girl. everything aku cerita kat abah. semenjak ni aku dah rapat dgn ibu. boleh otp lelama. record baru *yeah. the biggest change at my mum is dia dah pandai nak main jodoh jodoh kat aku. hey, i'm still nineteen. kecik lagi *slapmahface* 

ibu bukan macam mak orang lain. yang jenis let her daughter friend with boy. so, kalau tetibe mak aku dah nak main jodoh jodohkan aku, thats totally weird. dah lah dengan orang aku tak kenal and anak kawan baik abah. K K K K hahahaha.

ppl around me started to label me as KAKAK. alaaa bukan tak biasa buuuuutttttt, I NOT OLD ENOUGHT TO LABEL AS KAKAK. *mengada. that feeling bila kau nak beli makanan and that freaking cute guy ambik order. then he say, "KAK NAK MAKAN GAPO?" i sooo freaking annoying with that word. obviously that guy tua dari aku but instead label me as ADIK he label me as KAKAK. certain orang akan cakap alaaa lek ah. MACAM MANA NAK RILEKS KALAU DIA LABEL MY FRIEND ADIK BUT WHEN COMES TO ME, IT CHANGE TO KAKAK.

*sorry, aku over react. again. hoel.

responsible...
when its come to nineteen, kau kena belajar apa sebetul betulnya responsible kau. remember that you are not high school student anymore. that thing always pop-in in my brain.


kau datang kelantan ni untuk apa?
kau belajar ni untuk siapa?
kalau kau fail kau tak rasa bersalah ke?
kau pakai tudung singkat ni tak rasa nanye kat diri sendiri?
kau beli ni berguna ke dok?

those are frequency question that always i ask my self. bila aku tulis pasal ni aku teringat dekat one of my lecturer, ctu.

kita kena ada sikap bertolak ansur dengan diri sendiri-- ustazah wani

memula aku aku macam blur tahap bebudak but now i know it. tak semua keinginan tu perlu dicapai. kalau tak capai apa goal kita nak tak payah ah sampai kau nak hurting yourself. terima-telan-hadap-rodo again. paham? dia macam kau letak goal nak diet lah en? at the same time kau suka makan. kau seksa diari kau untuk resist your favorite food semata mata nak capai goal. hello sis? sepotong kek takan buat kau gemuk. alaa makan jelah. pagi esok pergi jog ke, treadmill ke. giteuuuww.

aku rasa banyak benda nak tulis tapi bukan orang nak bace pun. hhahahah. takdelah aku tak ingat nak kupas apa lagi. so till me again in another entry.

p/s; check it out my new short story 2K15

adios
zaa



Blogger Nur Fatihah said...

Same. Nineteen. Hectic life. Last year of being teen. Dipanggil 'akak' itu normal even kita rasa dia sebaya je kita tkpun dia tua lagi. Heh :/ muka matang kut? LOL

 
Blogger anamizu said...

hi KAKAK. hehehee jgn marah Zira gurau je ni hehe





salam kenal,
Anamizu ;)

 
Blogger Ratri Sekar~ said...

waaah ternyata lebih tua 2 tahun XDD ur so cute btw kaak X) dari malaysia kah? nice to meet you XD semangat semangaat

 

Post a Comment